Keramiek

Keramiek | Overweeg ook eens keramiek

Als u voorstander bent van graniet, en dat is mogelijk aangezien u ons gevonden heeft tijdens uw zoektocht naar granieten tafelbladen, vergeet dan niet ook dat we tafelbladen van andere materialen te bieden hebben.

Een voorbeeld van een geschikt alternatief voor graniet is keramiek.
Keramiek blijft, ook al is het materiaal tegenwoordig veel minder duur als vroeger, een unieke verschijning en keramieken tafelbladen helemaal een zeer exclusief uiterlijk. Een tafelblad van keramiek heeft echter een hoop voordelen en ziet er bovendien strak uit.

Hieronder kunt u meer leren over dit wonderlijke materiaal van klei en kunt u meteen alle varianten van keramiek zien die wij via onze site aanbieden.

Keramiek | Waar bestaat keramiek uit?

Keramiek is een materiaal dat opgebouwd is uit meerdere dunne laagjes kleimateriaal. Dit materiaal wordt natuurlijk bewerkt, anders zou een keramiek tafelblad niet over de vele voordelen beschikken die deze zo aantrekkelijk maken. Net als bij het vervaardigen van terracotta, een kunst welke al duizenden jaren wordt uitgevoerd, wordt keramiek gebakken in een oven.

Er zitten echter wel een aantal verschillen tussen de manier waarop men in de natuursteen fabriek een tafelblad van keramiek produceert en hoe het er aan toe gaat in een ouderwetse pottenbakkerij. Keramiek bevat namelijk niet alleen klei, maar wordt aangevuld met onder andere porcelein en diverse bindmiddelen en kleurstoffen. Het keramieken blad wordt bovendien meerdere keren gebakken en onder hoge druk samengeperst.

Het productie proces van keramiek speelt een belangrijke rol in de eigenschappen van het materiaal. Daarom is keramiek een bijzonder materiaal dat zich goed weet te onderscheiden van andere natuurstenen als graniet en marmer.

Keramiek | Welke voordelen biedt keramiek?

Keramiek heeft talloze voordelen en kent nauwelijks nadelen. Omdat het eerst gebakken wordt onder hoge temperaturen en daarna onder hoge druk wordt fijngestampt, is keramiek een uitermate sterk en duurzaam materiaal. Zoals verwacht, is keramiek hittebestendig en is het plaatsen van een heet object geen punt voor een oppervlak van keramiek. Het voorwerp zal geen afdruk achterlaten.

Omdat keramiek uit meerdere lagen is opgebouwd en bovendien een homogeen materiaal is, wat wil zeggen dat de samenstelling van keramiek over het gehele oppervlak hetzelfde is, heeft keramiek een zeer hoge dichtheid. Dit betekent dat een keramiek tafelblad waterdicht is en dat bacteriën zich niet in het blad zelf nestelen.

Het is bovendien erg lastig om een keramiek tafelblad te beschadigen. Het materiaal is niet onder de indruk van zware stoten of scherpe objecten. Keramiek is zowel kras-, stoot- als slijtvast. Het enige waar u mee moet oppassen zijn zuren en zware chemicaliën. Het belangrijkste bestanddeel van keramiek, klei, heeft de neiging om met deze twee te reageren.

Keramiek | Wat zijn de mogelijkheden van keramiek?

Keramiek is tevens een zeer veelzijdig materiaal. Omdat keramiek zowel hittebestendig als waterdicht en krasvrij is, zijn bladen van deze steen voor iedere toepassing geschikt. Keramiek wordt voornamelijk gebruikt voor keukenbladen, maar is dus ook te gebruiken in de badkamer, woonkamer of in de tuin.

Een andere reden waarom keramiek zeer flexibel is, is omdat materiaal in zoveel verschillende kleuren en afwerkingen verkrijgbaar is. Tijdens het produceren van keramiek is het mogelijk om pigmentstoffen toe te voegen aan het mengsel zodat in de fabriek bepaald kan worden welk kleur het materiaal krijgt.

In de natuursteen fabriek kunnen de bladen van keramiek ook voorzien worden van diverse afwerkingen. Bovendien zijn de bladen in verschillende maten en diktes verkrijgbaar. Als u dus op zoek bent naar een keramiek tafelblad, dan kunt u dit tafelblad vrijwel helemaal zelf samenstellen.

Keramiek | Hoe zit het met de prijs?

Keramiek is niet de goedkoopste oplossing in onze selectie, gezien het ingewikkelde productie proces van het materiaal. Toch is de prijs van keramiek de laatste jaren flink gedaald en bij ons zult u dat dan ook zeker merken. Bovendien kunnen wij een hoop kosten besparen waardoor we keramieken tafelbladen nog goedkoper kunnen maken.

Vraag dus nu een offerte aan voor keramieken tafelbladen en andere producten keramiek. We zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk van ons een prijs ontvangt.