Graniet

Graniet | Meer over deze natuursteen

Een tafelblad van graniet heeft een uitzonderlijke uitstraling welke voor meer sfeer zorgt, ongeacht of uw tafel nu buiten of binnen staat. Graniet is echter zeer veelzijdig en dus bieden wij veel meer toepassingen dan enkel tafelbladen van graniet aan op onze site.

Naast granieten tafelbladen treft u ook granieten vensterbanken, badkamerbladen en keukenbladen aan op onze site. Gezien de vele voordelen van graniet is dit geen wonder. Het materiaal is één van de meest geliefde en praktische natuurstenen van het moment.

Graniet | De belangrijkste pluspunten

Voordat u besluit om voor een granieten tafelblad te kiezen, is het van belang dat u op de hoogte bent van zowel de pluspunten als minpunten van graniet. We zouden graniet niet aanbieden als het geen aantrekkelijke steen zou zijn of over zeer grote nadelen zou beschikken.

Graniet is ongelooflijk hard, sterk en duurzaam. Het materiaal bestaat dan ook voor een groot deel uit natuurlijk kwarts. Kwarts behoort tot één van de meest harde mineralen ter wereld en stenen met een hoog kwartsgehalte zijn dan ook van nature vrijwel onverwoestbaar.

Graniet is bovendien hittebestendig. Omdat het materiaal ontstaan is onder de extreem hoge temperatuur in het diepte van de aarde, heeft het plaatsen van een heet object veel minder effect op een oppervlak van graniet dan andere natuursteen materialen.

Tot slot bevat graniet geen kalk en is de natuursteen relatief goed bestand tegen zuren. Dit is handig wanneer het blad vaak in aanraking komt met bijtende stoffen.

Graniet | Een bijzonder mooie steen

Graniet is daarnaast niet alleen praktisch; een graniet tafelblad is werkelijk een wonderschone verschijning. We bieden graniet stenen uit steengroeven van over de hele wereld aan, waardoor het aanbod van ons ontzettend groot is. U kunt het assortiment hieronder bekijken.

Zoals u hieronder kunt zien, kunt u bij ons niet alleen kiezen uit diverse grijstinten, maar ook uit verschillende graniet stenen met een kleurtje. Dankzij “vervuiling” van andere mineralen verandert de kleur van graniet en kunnen er aders en indrukwekkende patronen in de steen ontstaan.

Aangezien het uiterlijk van graniet bepaald wordt door de locatie waar de steen vandaan komt en bovendien er veel schommelingen zijn in de samenstelling van de steen, ook in dezelfde locatie, kan gesteld worden dat iedere graniet steen werkelijk uniek is.

Graniet | Een offerte opvragen

De prijs van een graniet tafelblad hangt af van verschillende factoren. Allereerst de steen zelf; sommige varianten van graniet zijn nu eenmaal duurder dan anderen. De meest voordelige vormen van graniet hebben wij verzameld en onder een noemer, budgetstenen graniet, gebracht.

Andere factoren die een rol spelen zijn de afmetingen van het blad, de dikte en de afwerking. Vraag daarom dus nu een offerte aan door het formulier in te vullen. U zult binnen 24 tot 48 uur van ons horen.